G master => force assault => force slash => dance of ruin => abyssal crystal :p
Najkrótszy możliwy cast gdy ustawialem ze skillami o 0.1 szybszymi już sie combo cięło.
Niby 2 skille z cont dmg - wszyscy wypowiadają się, że nieopłacalne na wyższych poziomach w pvp - a jednak mają największy DPS no i ustawiłem sobie je na początku zaraz za g masterką by troche tym cont dmg nabroily do zapętlenia comba.
_________________ Nie dyskutuj z głupcem - sprowadzi ciebie do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.
Serwer: Mercury
Klasa: Force Blader
lvl: 101-110 Pomógł: 19 razy Wiek: 17 Posty: 121
Wysłany: 2007-10-11, 06:30
Kapa napisał/a:
;o? :S
cool time to czas wykonania skili, nie ulega on zmianie...
Pomylilo ci sie z Casting Time :P Cool time to czas jaki trzeba czekac na mozliwosc ponownego uzycia skilla.
@up
Niby combo fajne ale zapomniales o najwazniejszym; Infernal Stigme. Jak ty sobie radzisz bez stuna oO ? Dance of Ruin masz na 4 miejsciu (ok, force assault i force slach sa szybkie, ale i tak w tym czasie moby moga cie niezle hitnac. W dodatku DoR przewraca tylko moby na przeciwko (i zwykle odrzuca je daaleko, co czesto przeszkadza). I jezeli zalezy ci na Cont. Dmg to dodaj Force Impact, tez ma tego sporo;]
@top
Wszystko fajne, tylko tak jak SawioN wspomnial przydalby sie Cool time skillu na 20lvl.
G master => force assault => force slash => dance of ruin => abyssal crystal :p
Najkrótszy możliwy cast gdy ustawialem ze skillami o 0.1 szybszymi już sie combo cięło.
Niby 2 skille z cont dmg - wszyscy wypowiadają się, że nieopłacalne na wyższych poziomach w pvp - a jednak mają największy DPS no i ustawiłem sobie je na początku zaraz za g masterką by troche tym cont dmg nabroily do zapętlenia comba.
'
jedyny problem w tym combo to to ze warki niezabijesz nim po 2 gmie... ;] a przynajmniej bedziesz musial liczyc na farta ;] ale combo dobre, tez chcialem je ;-]
at3r napisał/a:
Kapa napisał/a:
;o? :S
cool time to czas wykonania skili, nie ulega on zmianie...
Pomylilo ci sie z Casting Time :P Cool time to czas jaki trzeba czekac na mozliwosc ponownego uzycia skilla.
@up
Niby combo fajne ale zapomniales o najwazniejszym; Infernal Stigme. Jak ty sobie radzisz bez stuna oO ? Dance of Ruin masz na 4 miejsciu (ok, force assault i force slach sa szybkie, ale i tak w tym czasie moby moga cie niezle hitnac. W dodatku DoR przewraca tylko moby na przeciwko (i zwykle odrzuca je daaleko, co czesto przeszkadza). I jezeli zalezy ci na Cont. Dmg to dodaj Force Impact, tez ma tego sporo;]
@top
Wszystko fajne, tylko tak jak SawioN wspomnial przydalby sie Cool time skillu na 20lvl.
a faktycznie... pomylilem sie ^_^
on podal combo na pvp, a nie na pvm :p Cool Time niektorych skili moge dopisac ( te ktore mam na 20 lvl) innych niedam, bo niemam kasy na cofanie...
na pvm to najlepsze combo ( IMO ) to all obszarowe skile : stigma , gm , am , round cutkolejnosc mozna zmieniac ;p jak sie postarasz, to jest 100% stun lock.
Niestety niemam wszystkich skili na 20 lvl ( brak pointow ;p ) wiec niemam jak podac ich coola... ale jesli wy macie je na 20 lvl, to z checia dopisze ;D
No udało mi się wygrzebać trochę zamierzchły temat. Ostatnimi czasy ułożyłem sobie combo na warków z kończącą compliterką - z pominięciem gmki. Więc wyliczyłem sobie dps paru ciekawych skilli:
Flash Draw dps (cast 1.6s) - 339
Rising shoot dps (cast 1.6s) - 332
Force Brake dps (cast 2.0s)- 305 (+ debuff -29 ataku - przy Kricie Spectrala z gmki dostawałm 60 dmg mniej, w przypadku fast skilli - od 20 do 40 mniej)
Impact Stab (cast 1.6s)- 338
Abbysal Crystal (cast 2.2s)- 369
Assasinate (cast 3.0) - 418
Pomijam dps skille z wiadomych przyczyn^^ No i czekam Beton, az je ze mną na kimś testniesz^^
_________________ Nie dyskutuj z głupcem - sprowadzi ciebie do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.
Serwer: Mercury
Klasa: Force Blader
Gildia: Cohesion
lvl: 170 Pomógł: 12 razy Posty: 619
Wysłany: 2008-08-25, 07:13
Eh znowu czytam temat o pvp combo/dps/itd/itp i znowu zaczynam myśleć na swoim >.>
Ile nocy przez pvp combo nie przespałem.... ;]
A tak na serio (żeby nie robić next tematu) ostatnio pare razy spotkałem się z combem typu gm-comp-jakiś tam dpsik-gm i tak myśle:
1.Albo to nupki i nie wiedzą, że z compa się mocniej wali (wniosek 2x comp > 2x gm) :P
2.Albo jest w tym jakaś wyższa niedostępna dla mnie logika i wierzę, że ktoś mnie oświeci ;]
3.Albo (ale w to wątpie) walą gm ze względu na dot i debuf
No czekam na pomoc bo aktualnie właśnie zajmuje się wymyślaniem combo (nawet wczoraj wymyślilem 2 kolegom comba xD....) i każda sugestia jest na wagę złota :)
A i p.s. nie chce textów w stylu "sam sobie wymyśl combo a nie zrzynaj od innych" albo czegoś podobnego >.> Nie mam zamiaru niczego zrzynać. Chcem poprostu siem poradzić i podyskutować :)
Serwer: Mars
Klasa: Wizard
Gildia: NoNameAcademy
lvl: 150-159 Pomógł: 6 razy Posty: 367
Wysłany: 2008-08-29, 16:11
ja mam tylko jedno pytanie, po co Ci ta glupia g.mka na pvp combo przecie ona posysa tak bardzo jak to tylko mozliwe :P
ja mam wizje tylko 2 comb dla fb
1 completer -> tyle zapychaczy ile komu potrzeba, trza troche ogrania, przy czym slash i assault ida jako pierwsze a potem spamowac nimi ile cool time pozwoli -> zamykamy completerka (polecam na 12)
2 completer na 9 pomiedzy high dps zapychacze i gmka ew force impact na 20 jako finisherka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum