Co sadzicie o zmianie seta z osm na titanium +7/+8 + marital helm +7 , osm katana +7 27cd . Obecnie mam katane +5 amp , orba +5 2magic , jakby pozbierac na orb 7 amp , i zamienic reszte jak napisalem to strata +/- 30 defa , dodatek 5/6 magic , dodatkowe 27 cd , hm czy cos pominolem ?
Serwer: Mars
Klasa: Warrior
Gildia: CoOperate
lvl: 1-10 Pomógł: 19 razy Wiek: 16 Posty: 626
Wysłany: 2010-02-06, 12:21
Zniszczyc? Oslabic? Tfuu! W czasie ostatnich updatow (buff atk, bm2) mfs nie zostal oslabiony. Jedyne co sie zmienilo to to, ze sfs zostal polepszony. Wg tego, co mamy w temacie illusion castle to mfsowi nic sie nie stanie a fakt, ze cos moze znow dojsc dla sfs to juz inna bajka :)
Serwer: Mars
Klasa: Warrior
Gildia: RedBull
lvl: 170 Pomógł: 4 razy Wiek: 18 Posty: 300
Wysłany: 2010-02-07, 12:33
NoonVia, zmień ten podpis bo mnie na rzyga zbiera nie mogę czytać postów bo mi oko ucieka na ta panienkę jak se wsadza palca do nosa :D
Sorka za offtop :D
_________________ In order to reach Class 20, you must complete 3000 WExp exchanges. This is about 4000 Mission Wars, or about 3 years of playing 4 mission wars a day. Good Luck :>
Zastanawia mnie jak to u mFS wygląda z solowaniem b2f. Szukałem na YT, ale nie znalazłem żadnego filmu na ten temat. To samo z berdem. wiem, ze sfs b2f soluje, więc i mfs nie powinien z tym mieć problemow. Co do berda to chyba boss porównywalny do penny. Jednak interesuje mnie zdanie samych mfs...
Jeszcze pytanie dotyczące bos. Lepiej wypadają +3slot, czy +6?
BOSy+6, MFS nie ma multum magic, zeby poczuc te 2% ampu z 2 branzolet potrzeba ok 900 magica. Natomiast nawet 5 magic jest u niego bardzo silnie odczuwalne :)
od którego moge mieć skille i buffy ( u kogo gdzie i za ile) jestem newbie, więc nie wiem. Aaaa i jeszcze od którego zwierze i ten takerz, na ktorym się lata jak wyżej u kogo gdzie się kupuje lub coś i za ile. z góry dzięki
Skille u instruktorów na pierwszych 4 mapkach, znajdziesz skille na każdy lvl postaci.
"Zwierzę" nie ma żadnego wymagania co do lvla.
Talerz na którym się lata znajdziesz w sklepie z porcelaną/większej galerii handlowej, ew kładąc nacisk na latanie w sklepiku z dopalaczami.
Strasznie mało magic ma mfs i myśle, czy nie lepiej wyjdzie wymiana 3x cr+2 na 3x ros+9. O +10 nie mysle, bo to raczej nie realne u nas dopaść i kupić 3 takie- chociaz może kiedyś... Jak myślicie, czy opłacalna będzie zamiana 30cd na 30magic, 48def i 240att rate. 30cd wygląda na sporą ilość, ale po co mi cd jeśli w wielu miejscach przez low magic hity są śmieszne. Na mortalce jedynie moc tego cd się odczuwa.
Jakie masz staty na tym mFSie? Ile magic/amp? Jaka broń? Z mith katanką i orbem+6, bosami+4/5 tej magii nie powinno być tak znowu tragicznie mało. 800+ to już nie najgorzej. Pamiętaj, że to nie WI. ^^
Mam teraz 750 magic z mith kataną i topaz orbem. Chce kupić mithrila, ale czekam na coś z przydatnym craftem zeby wbijać na +7. Katane tez będe zmieniał, bo nie opłaca się bawić w podbijanie na +7 zwykłego mitha z amp w slocie. Mam 41amp i kilka rzeczy w bizuterii do zmiany+ zakup eosa+7. No i 152cd na chwile obecną, bedzie więcej po zmianie helmu- nosze 30cd i myśle nad zakupem tit 34/7 lub doraznie osm 36cd i szukać w przyszłości z cr w slocie+ extend.
Dopiero zaczynam zabawe z tym mfs. Teraz nie expie i siedze na tg 95-129. Fajnie się tam gra z takimi statami xD Jak szybko dopracuje tą postać zależy od tego jak mi będzie szło z craftem, ale na chwile obecną troche magic więcej by się przydało. Poszukam dzisiaj tych rosów, kupie i pojde na sod i ft potestować na czym lepiej wyjde. Czasy na bossach nie kłamią nigdy i w praktyce chyba najlepiej oceniać skuteczność danego rozwiązania
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum