Witam.
Otóż,po 2letniej karierze w silku...Postanowailem zagarc w cabala ;)
I mam pytanie,jak w tej grze mozna korzystnie afkowac? np w kalonline gdy stalismy afk,naszemu zwierzakowi lecial exp.
W silku tez byly metody na fajne afkowanie ;)
A jak porzytecznie mozna afkowac w cabalu(niechodzi mi o bota itp...)?
I drugie pytanie,widzialem na stronie glownej cabala rozne pety,ceny od ~~3k-13k cash,czym one sie wlasciwie roznia,i czy to jets tak ze np jesden pet jest od zbieranai itemow,drugi od atakowania?czy wszystkie poprostu qatakuja,i czy opalca sie meic takeigo peta(czy ma normalny dmg,nie to co wilk w silkroadzie xD)
Prosze o odpowiedzi i niekasowanie tematu...
Pozdro 600
Serwer: Mars
Gildia: NoName
lvl: 131-140 Pomógł: 22 razy Posty: 769
Wysłany: 2007-10-03, 17:17
AFK chyba się nie da korzystnie wykorzystać, no chyba że prez trick na powtarzanie skilla, ale i tak trzeba zmieniac cele. Zawiode Cię bo zwierzaki w CABALU są jak narazie tylko ozdobą i nie robią nic sensownego
Klasa: Wizard
Gildia: Viewpoint
lvl: 160-169 Pomógł: 18 razy Wiek: 22 Posty: 369
Wysłany: 2007-10-04, 18:15
Metod jest pelno i jest o tym temat. Wg mnie najlepiej po 40 lvlu z zalozonym setem adepta lac z combo silne moby. Jesli ma leciec glownie skill a exp nie to od 50 lvlu wypady na ghost ship party w tym samym celu.
Możesz afkować korzystnie przez /dance (bedziesz tańczył, i będzie ci leciało combo points czy jak to nazwać, to co potrzebne do uruchomienia combo ;))
Pozdro ~~Cookie
Gildia: Viewpoint
lvl: 160-169 Pomógł: 18 razy Wiek: 22 Posty: 369
Wysłany: 2007-10-04, 18:46
@up Soul Points. Nie tylko do combo ale tez do aury i battle mode. Ale o wiele bardziej moim zdaniem oplaca sie afkowac poprzez... otworzenie sklepu. Czasem mozna niezle sie oblowic na kanale 2/3.
Gildia: NoName
lvl: 141-149 Pomógł: 1 raz Wiek: 20 Posty: 17
Wysłany: 2007-10-07, 22:00
Jeszcze niedawno to działało, ale teraz niedam sobie głowy uciąć.[tak dla pewności]
Force archer czy też shielder mają heal-a i wystarczy ustawić sie wśród mobów ktore będą cie bić na całą noc z zablokowanym healem. Przyrost skilla przy tym nie jest wspaniały, ale przynajmniej jest.
Serwer: Mercury
Gildia: Galaxy w tej chwili
lvl: 131-140 Pomógł: 2 razy Posty: 25
Wysłany: 2007-10-08, 00:35
Liszasabi - heal ma blokadę powtarzalności, czyli to co opisałeś nie działa ;)
ale są i na to metody - opisy, patenty i przykłady, czego to polak nie potrafi co do skillowania AFK w tym topiku:
LINK
_________________ jestem piękny i mam wspaniałe mięśnie ;)
Skill: Transcender
Gość
Wysłany: 2007-10-08, 09:34
Jezeli masz premium i dopiero co nabita range to afk przy dummies (skillowanie), jak ktos wyżej napisał afk najlepszy przy otwartym sklepie. Co do skillowania to polecam w granicach lvl 50 ape i zombie ape, nie dość że nabijasz pkt rangi to jeszcze po 50 lvl można sobie ładnie uzbierać materiały aramid i shadowsteel. Skilluje sie też ładnie na drzewkach w Green Despair...powodzenia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum