witam, chcialem zapytac sie czy warto na FB zakladac mith blade +x tzn. czy oplaca sie pakowac te 335 Str i 268 int dla blade +6 czy zakladac co innego ?
Serwer: Mars
Klasa: Force Blader
Gildia: koniec z cabalem ;f
lvl: 160-169 Pomógł: 25 razy Wiek: 17 Posty: 372
Wysłany: 2010-01-12, 11:17
grzesfb napisał/a:
wybor orba, miecza zawsze zalezy od 2 czynnikow
1- alz jaki mamy,
2 - attak jaki mamy
majac ponad 900 attaku testowałem lapis 30 CD +7 i mith orb +6 - 7 S.amp.
wyszło ze mith jest lepszy od tego lapisa. (crity srednio szły co 2 cios)
jakis tydzien temu testowałem lapis 36 Cd +7 z mith orb 7s.amp +6
dla attaku 1000
przy cricie wyszło ze lapisem waliłem o blisko 11 % mocniej lapisem.
bez crita lapis walil słabiej o troche ponad 5%. (bilem tego samego moba az polecialo 10 roznych ciosow nie crit i wyciagalem z tego srednia)
w ten sposob wychodzi ze jak FB wali co 2 cios crit to zamieniajac mith na lapis 36 dojdzie nam jakies 5% dmg. jezeli crit mamy co 3 cios wychodzi na 0.
pamietac tu trzeba o cenach itemow - mithrila prawie za grosze mozna kupic a lapis to 1kkk.
dlatego uwazam ze kazdy FB bez ogromnej ilosci alz powinien zadawalac sie orbem mith z ampem.
odnosnie katanki to moznaby zrobic podobne wyliczenia. ja osobiscie mialem w lapach mitch +6 20 CD, osm +7 36 CD i wychodzilo ze mith jest lepszy.
jednak takich mith nie jest wiele na rynku.
osobiscie jestem zwolennikiem mith ale z proba wbicia na +7. daje to dodatkowe 24 attaku !!! niestety nie jest to łatwe i mnie ostatnia proba wbicia z +6 na +7 kosztowała 600kk i katanka nadal jest na +6.
oczywiscie osm, red osm to tylko na +7.
grzesfb napisał/a:
jak wiecie FB ma za malo attaku.
ci co wyciagaja ponad 950 maja jakis mith w lapach.
przewaznie mieczyk bo mith katana +6 daje 163 attaku , blade -165,
natomiast orb +6 tylko 139, crystal chyba 141
do tego kazdy wie ze fb to postac na crity. mamy 15, 25 lub 35 rate w buffach (zalezy od lvl ) do tego podstawy i jakis rol+2 i tak naprawde co 2 cios to crit.
dlatego FB powinien tez miec jak najwiecej crit dmg.
to ze 36 Cd dajemy w czape to normalka, 3 x crit ringi teraz juz tez.
w buty, rece, suit nie da rady CD wiec zostaje nam tylko bron.
i jezeli mamy do wyboru osłabienie attaku miecza lub orba to stanowczo jestem za oslabieniem orba. daje on mniej attaku niz mieczyk.
wracajac do porownania SoulofDragon, to zostawilbym tego lapisa dla 30 CD , jednak wbilbym go szybko na +7
teraz raczej to nie bedzie problem bo podczas ewentu wszystkie ceny leca na pysk.
miecz, o ile masz duzooo kasy lub farta wbijalbym na +7 - dochodzi 24 !!! attaku.
jak tego nie masz zostaw na +6 :)
gdyby fbkowi nie wchodzilo tyle critow to mozna pomyslec o 2 x mithz ampem w lapach.
osobiscie jka bym wymieniał swego orba +6, 7 ampa to tylko na lapis 36 lub topaz 36.
jednak cena lapisa 36 to 1kkk a orba ze 150kk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum